Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-áfonyás pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db alma
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele egy tálba, majd nyomjuk rá a citromlevelet, keverjük össze. Az almához ezután adjuk hozzá az aszalt áfonyát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahajat és a vaníliás pudingport. Ezután keverjük alaposan össze.

    A előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az egyik felére halmozzuk rá a gyümölcsös keveréket. Ezután hajtsuk rá a tészta másik felét, és a széleit kenjük le tojással, majd nyomkodjuk le, nehogy sütés közben szétnyíljon (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).

    A megtöltött tésztát ezután tegyük be a fagyasztóba kb. 20 percre, hogy kellően lehűljön. A hűtőből kivéve helyezzük a megtöltött tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejét kenjük le felvert egész tojással (a lehűlt tészta sütés közben sokkal levelesebb lesz).

    Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit. Ezután magas hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

    Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin