Elkészítés: A lisztet a cukorral, a margarinnal, a tojással és a sütőporral sima tésztává gyúrjuk. Fél órára betesszük a hűtőbe.
A tésztát kétfelé vesszük, kb. 2/3 - 1/3 arányban. A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, kb. 3-4 cm magas peremet is képezve. Az almapürét eloszlatjuk a tésztán.
A kisebbik tésztadarabot is kinyújtjuk, és éles késsel kb. 1 cm szélességű csíkokat vágunk, ezekkel berácsozzuk a süteményt.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a rács aranybarna nem lesz (kb. 40 perc). Lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre