Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almapuffancs II.

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Mély tálban a tojást a szódavízzel elhabarjuk, és beleszórjuk a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük. 15 percig hagyjuk állni, addigra a liszt megduzzad. Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastul lereszeljük, majd gyorsan - hogy ne barnulhasson meg - hozzákeverjük a tésztához, amelynek galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás masszát. Fedő alatt sütjük. A kis puffancsok sülés közben megnőnek. Ha az alsó felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedő nélkül sütjük tovább őket. A felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral kínáljuk. Nagyon olcsó és egyszerű édesség.

Ezek is érdekelhetnek