Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almapudingos rétes

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almából kompótot főzünk, majd hozzáadjuk a citrom levét. Közepesen puhára főzzük, majd szűrőre téve lecsepegtetjük.

Egy tapadásmentes lábasba átrakjuk, belekeverjük a pudingport, és folyamatos kevergetés közben összefőzzük. A végén ízesítjük a citrom reszelt héjával és az őrölt fahéjjal.

A vajas tésztát kiterítjük, és hosszában levágunk belőle egy 10 cm-es csíkot, majd a piskótát szép sorban lerakjuk a csíkra. A zabkorpát összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk vele a piskóta tetejét.

Ezután az elkészített almás pudingot felpúpozzuk a piskóta tetejére. A kimagozott meggyet szép egyenletesen elosztva beledugdossuk az almás masszába, majd a megmaradt tésztát késsel rácsszerűen bevagdossuk, és ráborítjuk az almára.

Egész tojással bekenjük, forró sütőbe téve pirosra sütjük. Ha valaki édesebben szereti, porcukorral lehet a tetejét gazdagítani. Igazán melegen finom, mert akkor még ropogós a tészta.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss