Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaleves

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejfől
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Az almât megtísztítjuk, apró kockàkra vàgjuk, és megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    1 liter vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal.
    Hozzàadjuk az almàt,, a bort, és puhàra főzzük ( 10 perc/.

    Hozzàadunk egy csipet sót , a tejfölt, és jól összekeverjük.

    A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forràs közben óvatosan behabarjuk vele a levest.

    Jól lehűtve tàlaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin