Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaleves II.

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • fél kg alma
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Hozzáadjuk az almát, és puhára főzzük (kb. 5 perc).
    Elkészítés: Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt, és jól összekeverjük. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forrás közben óvatosan behabarjuk vele a levest. Jól lehűtve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

azanna
A legfinomabb almaleves. Egy hét alatt már másodszor csináljuk - hibátlan.
lilke
Nagyon finom lett, köszönöm! A bort bármikor bele lehet rakni, de legjobb a végén, mikor már majdnem kész, ilyenkor érződik legjobban az aromája
ikea
A kérdés: Mikor teszem bele a fehérbort?

Hasonló Receptek

Magazin