Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalalkálit és a lisztet. Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk, és vajazott tepsi hátán világosra sütjük. Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is. Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
Amíg a lapok sülnek, lereszeljük az almát és a banánt, feltesszük párolódni a cukorral. Beleszórjuk a vörösáfonyát, és behabarjuk a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig tovább főzzük, majd kihűtjük.
Ezzel a gyümölcsös krémmel töltjük meg a lapokat, majd lefóliázzuk, és másnapig hűtőben tartjuk, amíg a lapok megpuhulnak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre