Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almakrémes kalácstorta

MME MME
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg alma
  • 40 dkg kalács
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl almalé
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő vagy pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez az almalét és a tejet felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrűre főzzük, kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ekkor belekeverjük a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.

A kalácsot fél centi vastagságúra szeleteljük, és grill- vagy szendvicssütőben megpirítjuk.

A megtisztított, magozott almát cikkekre vágjuk, majd a mazsolával együtt forró vízben 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakunk a pirított kalácsszeletek felével, rátesszük az almát, tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük, majd rákenjük a krém háromnegyedét. A megmaradt krémet habzsákba szedjük, és feldíszítjük vele a torta tetejét. 1 órán át pihentetjük, majd szeleteljük.

Citromlével megkent almagerezdekkel díszítjük a tortaszeletek tetejét (így nem barnul meg az alma).

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss