Elkészítés: A krémhez az almalét és a tejet felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrűre főzzük, kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ekkor belekeverjük a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
A kalácsot fél centi vastagságúra szeleteljük, és grill- vagy szendvicssütőben megpirítjuk.
A megtisztított, magozott almát cikkekre vágjuk, majd a mazsolával együtt forró vízben 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakunk a pirított kalácsszeletek felével, rátesszük az almát, tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük, majd rákenjük a krém háromnegyedét. A megmaradt krémet habzsákba szedjük, és feldíszítjük vele a torta tetejét. 1 órán át pihentetjük, majd szeleteljük.
Citromlével megkent almagerezdekkel díszítjük a tortaszeletek tetejét (így nem barnul meg az alma).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre