Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almakrémes kalácstorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg alma
  • 40 dkg kalács
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl almalé
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő vagy pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: A krémhez az alma lét és a tejet felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrűre főzzük, kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ekkor belekeverjük a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.

    A kalácsot fél centi vastagságúra szeleteljük, és grill- vagy szendvicssütőben megpirítjuk.

    A megtisztított, magozott almát cikkekre vágjuk, majd a mazsolával együtt forró vízben 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

    Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakunk a pirított kalácsszeletek felével, rátesszük az almát, tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük, majd rákenjük a krém háromnegyedét. A megmaradt krémet habzsákba szedjük, és feldíszítjük vele a torta tetejét. 1 órán át pihentetjük, majd szeleteljük.

    Citromlével megkent alma gerezdekkel díszítjük a tortaszeletek tetejét (így nem barnul meg az alma ).

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek