Először a piskótát sütjük meg, később ugyanebben a tepsiben készül a linzer is. A tojásokat a cukorral és a citrom levével 10-12 perc alatt robotgéppel felverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A reszelt almát a cukorral és a fahéjjal puhára pároljuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjéket keményre verjük, és a kihűlt almapépbe keverjük.
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát elfelezzük, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.
A kész piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Hosszában és keresztben ketté vágjuk. Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával. A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük. Megkenjük az almakrém felével,majd egy újabb piskóta sor következik. A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk,elsimítjuk. A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk. Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk. 160 fokrakészre sütjük.