Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almakrém citrommal és fahéjjal

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 citrom
  • 50 dkg savanyú alma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 rúd fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl almalé
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

    Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.

    Elkészítés: Az almát 3,5 dl vízzel, a borral, a citromlével és a héjjal, a fahéjjal és a cukor felével felforraljuk. Lassú tűzön 3-4 percig rotyogtatjuk, és leszűrjük. A levet felforraljuk. A keményítőt elkeverjük az alma lével, a léhez adjuk, és még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszitáljuk a maradék cukrot. Hozzáadjuk a léhez, és kevergetve felforraljuk. Szitán keresztül az alma darabokra szűrjük, és kihűtjük. Hidegen, esetleg citromfűlevélkével díszítve tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 167 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin