Elkészítése: A meghámozott, kicsumázott és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, kevés cukorral meghintem, és a forró sütőben üvegesre párolom.
Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a fehérjéből kemény habot verek.
Kivajazok négy kisebb formát, és beleszórom a zsemlemorzsát.
Ha a mártás már nem forró, belekeverem a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatom a tojáshabot.
A masszát a formákba töltöm, a tetejét simára egyengetem, majd előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már.
Még tűzforrón melegített tálra borítom, és fagyos málnával megrakom. Csokoládémártással vagy olvasztott csokoládéval meglocsolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre