Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almában sült libamáj

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg hízott libamáj
  • 8 szép alma
  • 5 tojás
  • 3 kávéskanál calvados
  • 3 dl tej
  • diónyi vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    2. Az almák kalapját levágjuk, majd egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy körben 1 cm hús maradjon. Kevés vajat teszünk mindegyik üregbe, sózzuk, borsozzuk, és 5-7 perc alatt elősütjük az almákat a sütőben.

    3. Közben előkészítjük a libamájat. A májat apróra kockázzuk. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a májat, 2-3 percig még a tűzön hagyjuk, majd lehúzzuk. Turmixba öntjük, pürésítjük, közben hozzáadjuk a tojásokat és a calvadost.

    4. Az almákat kivesszük a sütőből, és szűrön keresztül megtöltjük a májas keverékkel. A kalapokat most nem az almákra, hanem melléjük tesszük. Visszatoljuk a sütőbe 30-35 percre.

    5. Tálaláskor a kalapokat az almákra tesszük, és még forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat, valamint a köretként kínálható medvehagymás krumplipüré receptjét a Mesterkurzus blogban találod!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin