Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma zselével

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 közepes alma
  • 1 rúd vanília
  • 8 dkg cukor
  • 3 dl fehérbor
  • Fél csomag (5 g) zselatin
  • 2 dl málnaöntet (szörp)

Elkészítés

    Előkészítés: Az almát meghámozzuk, megmossuk, negyedeljük, magházától megszabadítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
    Elkésztés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet. Összekeverjük a cukorral, a borral, és lassan felforraljuk. Beletesszük az almagerezdeket, és lassú tűzön kb. 5 percig puhára pároljuk. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy tálra rózsaszerűen elrendezzük a gerezdeket. A lében elkeverjük a zselatin, felforraljuk, és vékonyan megkenjük vele az almagerezdeket. A maradék zselét hagyjuk megdermedni. Amikor a zselé megdermedt, kiborítjuk, apró kockákra vágjuk, és rászórjuk az almára. Meglocsoljuk málnaöntettel, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1393 kJ/333 kcal
Top tipp: Az öntetet készíthetjük friss vagy mélyhűtött málnából. A gyümölcsöt szitán áttörjük, és ezzel a péppel öntjük le az almát. Ízesíthetjük kevés gyümölcspálinkával is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin