Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az alma alkat - így fogyj egyszerűen! Tippek alaktípusok szerint

default user icon
MME
Alma, körte, oszlop vagy homokóra? Minden alaktípusnak adunk olyan tippeket, amelyek révén megszabadulhatnak a felesleges kilóktól, vagy akár még formásabbá tehetik az alakjukat. Lássuk az első típust, az almát.
Alma alkat

Jellemzők

Inkább kisebb, laposabb a feneke, a mellkasa, a háta széles. Hajlamosabb a felsőtestére, azaz a hasára és mellére hízni.

A hasi zsír hormonális eredetű, és erőteljesen befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, ezért azokra a nőkre, akik ebbe a típusba tartoznak, csak úgy szaladnak felfelé a kilók.

Táplálkozás

Érdemes fehérjedús ételeket enni, és a vércukorszinted alacsonyan tartani. Kezdd a reggelt tojással vagy túróval! Ne egyél többet naponta két adag alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsnél (pl. bogyós gyümölcsök). A főételekhez ideális lenne mindig fogyasztanod zöldséget és salátát is. A megfelelő fehérjebevitel érdekében nyugodtan ehetsz hetente többször is sovány húst és halat.

Testmozgás

Karkörzés:Formáld a kart és a vállat. Legyél dinamikus: emeld a karod vállmagasságba, majd nyújtsd ki oldaltartásba. Ezután kis, teniszlabda-nagyságú köröket rajzolva a levegőbe hozd újra előre őket, de vállad ne húzd fel! Ismétlés: 2x1 percig. 

A körte típus >>> 
Az oszlop típus >>> 
A homokóra típus >>> 
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss