Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma tésztában sütve

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 szelethez:
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 75 dkg savanykás alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • vaj a formához
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vastag szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

    Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű tűzálló tálat. A tésztát elfelezzük, akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát úgy, hogy az oldalára is jusson, sőt egy kicsit túllógjon. Az almát a tésztára öntjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk fedni vele a tésztát, és az almára borítjuk. A széleket megkenjük a felvert tojással, és kissé összenyomkodjuk. A torta tetejét megkenjük vízzel, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. 20 perc eltelte után a tortát megkenjük a maradék tojással. Még melegen megszórjuk porcukorral, kihűtjük, és tetszés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 409 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Dicska
Elkészítettem a recept szerint, de nem sikerült. A hermetikusan bezárt alma rengeteg levet eresztett. A teteje sötétbarna lett, de belül az alma nem puhult meg teljesen. Többször ezt nem készítem el, keresek másik receptet.

Hasonló Receptek

Magazin