Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma slafrokban (alma pongyolában)

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kicsutkázzuk az almát, szeletekre vágjuk.

Kimérjük a lisztet, beleütünk 2 tojást, hozzáadunk egy csipet sót, kevés cukrot és egy kis fahéjat, valamint annyi vizet (szóda is lehet), hogy sűrű masszát kapjunk.

Felforrósítjuk egy serenyőben az olajat vagy vajat. Az almaszeleteket a masszába mártjuk, beletesszük az olajba, aranybarnára ssütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírral bélelt tálba kiszedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.

Vaníliás vagy fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Olcsó és finom. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss