Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma pongyolában

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl sör
  • olaj
  • alma
  • vaníliás cukor
  • kevés rum

Elkészítés

    A lisztből, a tojássárgájából a sörrel és egy kávéskanál olajjal tésztát keverünk, majd óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg egy kevés rummal meglocsoljuk. Az almát a tésztába mártjuk, és forró olajban megsütjök. Papírra szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, és vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

janicsneka
készíts kicsit sűrűbb palacsinta tésztát (sör helyett tejjel - a sör húsokhoz javasolt:) fahéjjal sóval cukorral ízesítve és abba forgasd az almaszeleteket, majd aranybarnára süsd, fahéjas porcukorral tálald, isteni lesz, mindig imádják (nyáron vanília fagyit is adok hozzá, télen a porcukrot fahéjjal :)
peka94
heló! mondd már el légyszi h ez neked h lett bunda /pongyola/ ?????!! mert nekem egy folyós izé lett és rohadtul nem lett jó.......:(
Vickyke13
Imádom egyik kedvenc sütim:)

Hasonló Receptek

Magazin