Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma fészekben (Pommes au nid)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 alma
  • savanykás lekvár (áfonya, feketeribizli, ribizli)
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csésze tej (kb. 240 ml)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • diónyi vaj
  • csipet só

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját először kézi habverővel habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és tejet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a masszába.

    3. Az almákat egyben meghámozzuk, és keskeny késsel vagy almacsumázóval eltávolítjuk a magházat. Az almát egyben kell hagyni!

    4. Egy kis (max. 20x20) tepsit, cserépedényt vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a tésztát. Az almákat csinosan elrendezzük a tésztán, bele fognak süllyedni, kb. derékig kell érnie a tésztának. Az almákat megtöltjük a lekvárral, és mehet is a sütőbe. 30-40 perc alatt sül meg (tűpróba).

Megjegyzés

Én dupla adagból csinálom, 9 almával, mert úgy jön ki jól a normál méretű, négyzet alakú cseréptepsimben. Így 50 perc is kell neki.
Nagyon egyszerű desszert az egyszerű, könnyű ízek kedvelőinek. Melegen a legfinomabb.

medica79
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin