Elkészítés: Az alma magházát kivájjuk, majd 1 cm-es szeletekre, korongokra vágjuk. Ha egészséges az alma héja, akkor rajta hagyhatjuk, de előtte megmossuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk. A hőálló tálat kikenjük a margarinnal. A húsokat az aljába helyezzük, rátesszük az almakorongokat. Az almát olvasztott mézzel meglocsoljuk, csipetnyi fahéjjal megszórjuk. (Ha nem ízlik a méz és a fahéj, akkor ez elhagyható.) Bőven megszórjuk reszelt sajttal, a tál aljába 1/2 dl vizet öntünk, és alufóliával befedjük a tálat.
210 fokra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük. Az alufóliát levesszük róla, és még addig sütjük (kb. 5-10 perc), míg a sajtnak szép színe lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre