Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma és sajt alatt sült csirkemell

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db szép nagy szelet csirkemell
  • 2 db nagy alma
  • 1 teáskanál méz
  • pici őrölt fahéj
  • 15 dkg trappista sajt reszelve
  • margarin a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: Az alma magházát kivájjuk, majd 1 cm-es szeletekre, korongokra vágjuk. Ha egészséges az alma héja, akkor rajta hagyhatjuk, de előtte megmossuk.

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk. A hőálló tálat kikenjük a margarinnal. A húsokat az aljába helyezzük, rátesszük az alma korongokat. Az almát olvasztott mézzel meglocsoljuk, csipetnyi fahéjjal megszórjuk. (Ha nem ízlik a méz és a fahéj, akkor ez elhagyható.) Bőven megszórjuk reszelt sajttal, a tál aljába 1/2 dl vizet öntünk, és alufóliával befedjük a tálat.

    210 fokra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük. Az alufóliát levesszük róla, és még addig sütjük (kb. 5-10 perc), míg a sajtnak szép színe lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin