Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma-, balzsam- és borecet - melyik mihez illik?

default user icon
MME
Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!
Balzsamecet

A balzsamecet az olaszországi Modena városában „született”. Szőlőmustból forralják, majd az érési folyamat első, 12 éves szakasza után palackozzák. Érési ideje folyamatos, ára a korával egyenes arányban nő. A jó minőségű balzsamecet ára igen borsos, de számos olyan, megfizethetőbb változat létezik, amely az eredetihez hasonló ízélményt nyújt. Egyszerűen locsolj belőle egy keveset az ételre, vagy használd szószok, mártásalapok elkészítésekor.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Ehhez ajánljuk: Friss salátakeverékekhez, rizottókhoz, fűszeres sültekhez, vadhúsos ételekhez, fűszeres zöldséglekvárokhoz, házi ketchuphoz, zöldségkrémlevesekhez, különféle zöldségkrémekkel megkent kétszersültekre csepegtetve.

Tudtad-e? A balzsamecet zamatát nagyban meghatározza, hogy milyen fából készült a hordó, amelyben érlelték.

Borecet

A bor alkoholtartalmát ecetsavvá alakító erjedési folyamat végeredményeként létrejövő borecet rendkívül egészséges, a vörösborecetet például sokáig gyógyszerként használták. A sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyagot vörös- vagy fehérborból készítik.

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Ehhez ajánljuk: Tésztás egytálételekhez, babbal készült fogásokhoz, hideg és meleg salátákhoz, pácokhoz, salátaöntetekhez.

Almaecet

A fogyókúrázók biztosan jól ismerik ezt az erős és jellegzetes ízű folyadékot. A legtöbb fogáshoz néhány cseppnyi is elég belőle.

Ehhez ajánljuk: Gomba- vagy sajtsalátához, nyers zöldségtálakhoz, szárnyashúsból készült ételekhez, sült halakhoz.

Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk? >>>

Rizsecet

Az alacsony savtartalmú ecetfajtának több változata létezik, és már hazánkban is beszerezhető.

Ehhez használjuk: Az ázsiai konyha szerelmesei a szusi készítésekor a rizshez keverhetik, de a csípős-savanyú levesek összeállításakor is felhasználhatják.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss