Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté. Az olajat és a vizet, valamint a cukrot és a lisztet mérjük ki. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük el, közben váltakozva adjuk hozzá az olajat és a vizet. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk a tojásos krémhez. A tojások fehérjét verjük a sóval habbá, óvatosan forgassuk a masszába. Én mindig egy kanál liszttel kevesebbet teszek a tésztába és helyette kukoricadarát teszek bele, így sosem esik össze a tészta. Minden kevert- és piskótatésztát így készítek.
A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt formába. 180 fokon kb. 35-40 percig süssük. Egy állatfigurás formában elég magas lesz a tészta, így én ketté szoktam vágni, és két tortát készítek egy ilyen adagból.
Megkenem a lapokat lekvárral, vékony szeletekre vágott gyümölccsel megrakom, és ráöntöm a sűrű pudingot. Elsimítom és kidíszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre