Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alkoholmentes citromos söröket teszteltünk, íme a győztes!

Egyre-másra sorakoznak a polcokon a citromos sörök, melyek nyáron jó szolgálatot tesznek hűsítőként, frissítőként. Az alkoholmentes változatokat teszteltük.

Az ember akkor gondolja igazán újra az egész életét, amikor leemeli a polcról élete első alkoholmentes sörét. Halmozottan hátrányos az ember fia, ha ez még citromos ízesítést is jelent, akkor már tényleg menthetetlen a helyzet. Ezeket a köznyelv legtöbbször csak kamusörnek nevezi, esetleg kislányüdítőnek. A valóság nem áll távol ettől, mivel a hölgyek körében a citromos sör talán népszerűbb.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 

Nos, talán a hirtelen hőség az oka, de mi inkább a szeszmentes verziókkal szerettünk volna megismerkedni. Hét különböző versenyzőt találtunk, melyeket egységesen fél literes, dobozos kiszerelésben árulnak. A teszt során a citromosságot figyeltük, de leginkább azt, hogy mennyire ihatóak úgy általában.

FAGYITESZT BUDAPESTEN: GELARTO ROSA, LEVENDULA, FRAGOLA VAGY DAUBNER? >>> 
Ottakringer

Az illata alapján élesen citromosnak hat. Kóstolva kicsit változik a helyzet, mivel a savanykás citrom mellé becsatlakozik egy édes vonal is. Ez a kettő hullámvasútszerűen utazik szánkban, hol keserű, hol kicsit édes. A szénsavassága enyhe.

Adatok: 159 Ft

EPERLEKVÁRTESZT! MELYIK BOLTIT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK BEFŐZNI? >>> 
HB

Az illata alapján nem lehet azonnal rávágni, hogy citromos sörről van szó. Lagymatag aroma, ami csak a sokadig szippantásra idéz citromot. Kóstolásnál sem jön elő a citrom, sokkal inkább egy fémes, bádogos íz. Az egész nagyon gyorsan felejtendő.

Adatok: 1% citromlé sűrítmény, 189 Ft

POPCORNTESZT! MELYIK MIKRÓS PATTOGATOTT KUKORICÁT VÁLASSZUK FILMNÉZŐS ESTÉKRE? >>> 
Gösser

Az illata alapján a citrom megvan, alig várja az emberfia a kóstolást. Cukor helyett steviával dolgozik. Kóstolva marad a savanykás citrom, de meglepőbb, hogy mennyire érezni a cukor hiányát, ami éppenséggel pozitívum. Az íze lassan nyúlik el a szánkban, hosszú másodperceken át élvezhetjük.

Adatok: 60% citrom ital, 40% alkoholmentes világos sör, 199 Ft

TESZT! VAN JOBB 3 IN 1 KÁVÉ, MINT A NESCAFÉ? >>> 
Soproni

Az illata nem tisztán citrom, mintha a hátterében ott lenne egy kevéske narancs is. Kóstolva különösebb ingert nem képes kiváltani az emberből, se jót, se rosszat. Nincs benne nagyon karakteres ízvilág, elfogy anélkül, hogy észrevennénk, mit ittunk.

Adatok: 56% citrom ital, 44% alkoholmentes világos sör, 169 Ft

TESZTELTÜK A CITROMOS ÁSVÁNYVIZEKET: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓT! >>> 
D24

Az illata erősen hajaz a citromos mosogatószerre, ami azért meredek. Kóstolva ez is rángatózik, hol savanykás, hol kicsit édes, hol mentás. Nem találja a lelki békét magában, igazi ízrallyt eredményez szánkban. Utóízében hirtelen jön meg a citrom ereje, ami körülbelül fél pillanatig vandálkodik, aztán eltűnik. 

Adatok: 50% citrom ital, 50% alkoholmentes világos sör, 219 Ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Pécsi Radler

Illata ennek is csak sokadjára lódul citromos irányba, az elején akár lehetne szénsavas ásványvíz is. Színre kifejezetten világos, mintha kint hagyták volna a napon egy kicsit pihenni. Édesség alig, de a nagyobb baj, hogy íze szinte semmi. A citrom mintha megijedt volna, és hirtelen hátraarcot venne, amikor kóstolni szeretnénk.

Adatok: 199 Ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Borsodi Friss

Közepesen erős citromos huzat árad belőle, ha felnyitjuk. Kóstolva sokkal citromosabb, főleg akkor, ha várunk vele két másodpercet. Arcmozgatóan citromos, a cukrot elküldték belőle kirándulni. Alaposan frissít, az más kérdés, hogy talán nem túlságosan agresszíven teszi-e már.

Adatok: 63% citrom ital, 37% alkoholmentes világos sör, 219 Ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Ítélet

Egyértelmű szavazással a Gösser citromos terméke kapta az aranyat, ez messze a legharmonikusabb példány a mezőnyben. A második helyre a még újdonságnak tűnő D24 került, ami kicsit citromos, kicsit narancsos, de egészen frissítő. A harmadik helyet a Borsodi kapta, ami még mindig az elfogadható és iható kategóriába sorolható.

Az igazi gyilkos a HB próbálkozása, ami előtt értetlenül állunk. Lehet az is, hogy selejtet sikerült talán leemelni a polcról? 

A maradék egy elfogadható mezőnyt alkot. Egy szolid napszúrás során akár finomnak is tűnhetnek. 

Toplista:

1. Gösser
2. D24
3. Borsodi
4. Ottakringer
5. Pécsi Radler
6. Soproni
7. HB

Ezek is érdekelhetnek

Friss