Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alig eszel, mégis hízol? Gondolkodj kicsiben, fogyj látványosan!

default user icon
MME
Gondolkozz kicsiben, programozd át az étkezéssel kapcsolatos gondolkodásmódodat, amelyhez most útmutatót adunk. Számolj, mérlegelj, és aztán élvezd, ahogy lekúsznak rólad a fölösleges kilók.
Gondolkodj kicsiben!

Azt már biztosan tudod, hogy érdemes kikerülni a szénhidrátokat, a fehér cukrot, a fehér lisztet, a zsírokat. De hiába teszel így, mégsem fogysz? Talán mert nagyobb adagot eszel a megengedettnél: mérd le az egy étkezésre jutó adagodat, és ne csodálkozz: kisebb, mint gondolnád. Ha csak szemre állapítjuk meg a kimért adagot, akkor hajlamosak vagyunk túlozni. Ha egy csészényi zabpelyhet ehetsz reggelire, akkor az ne egy kis tál legyen, mert az bizony két csészényit tesz ki. 10 dkg sovány húsnál pedig ne egy nagytányérnyi húsra asszociálj, hanem akkorára, mint a tenyered. Ha átállítod a gondolkodásmódodat, akkor idő után méregetés nélkül is tudni fogod, mennyit ehetsz valójában. 

Ídőzítsd okosan a fogyókúrát! >>>

Egyél ötször egy nap!

Ez az állítás persze csak akkor igaz, ha az öt étkezés adagját betartod. Ha ötször eszel sokat, nagy adagokat, akkor természetesen többet eszel a kelleténél, és hízol. Ezért az adagok mérete fontos, ahogy a napi ötszöri étkezés is. Elvileg öt óránál több idő ne teljen el két étkezés között – kivéve este, alvásidőben –, mert a szervezeted ennyi idő után felkészül a koplalásra.

Diétás mintaétrendet itt találsz >>>

Használj kistányért! 

A kis adag ételed rosszul mutat a nagytányéron, elveheti a kedved a fogyókúrától. Ezért helyezd előtérbe a kistányérokat, hogy étkezés közben (tudat alatt) ne azon keseregj, milyen kevés ebéd jutott neked az adott napra.

Tervezz előre!

Felkészülten kell fogyókúrázni ahhoz, hogy sikeres legyen a diéta. Írd össze, hogy másnap mit szeretnél enni, abból kb. mekkora mennyiséget bír el a fogyókúrád. Ha munka közben farkaséhesen leszaladsz reggeliért a pékségbe, biztosan túlvállalod magad kalória szempontjából.

Fogyj természetes alapanyagoktól könnyedén! Mutatjuk, hogyan >>>

Sok kicsi…

Ha nem tervezed meg tudatosan az étkezésedet minden nap, akkor előfordulhat, hogy napközben bekapsz egy-két falatot, amit aztán nem számolsz. A sok kicsi falat sok-sok kalóriát jelent, ezért felejtsd el ezt a rossz szokást. Ha éhes vagy, ülj le, és egyél. 

Igyál!

Sokan azért nem isznak elegendő mennyiségű folyadékot napközben, mert úgy érzik, felpuffadnak tőle, és gátolja őket a fogyókúrában. Ha nem iszol meg naponta legalább másfél- két liter vizet, akkor nem működik megfelelően a szervezeted zsírbontása sem. 

Lassíts!

Evés közben ne kapkodj, egyél lassan, nyugodtan. Ezzel csalhatsz egy kicsit: ha lassan eszel, az agyad úgy érzékeli, hogy sokáig, tehát sokat ettél – hiába fogyasztottál kicsi adagot.

Így győzd le a nassolási vágyadat! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss