Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi szűzpecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • zsír
  • kevés liszt
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A szűzpecsenyét egészben kevés zsíron félangolosra sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

    A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott gombát megdinszteljük, majd zsírjára sütjük, sózzuk, borsozzuk, ha kicsit hűlt, összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

    A kelleveleket sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

    Az elősütött húst bevonjuk a gombapéppel, beburkoljuk kelkáposztalevéllel, majd vékonyan szeletelt szalonnával. Tepsibe tesszük, kevés zsírt teszünk mellé, és forró sütőben pirosra sütjük.

    A paprikás mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd liszttel, pici vizet adunk hozzá, majd a tejfölt. Összeforraljuk, majd átturmixoljuk.

    A szűzpecsenyét szeletelve a paprikás mártással és galuskával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin