Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi raguleves

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük a húsleves alaplével (erőlevessel).
  2. Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat.
  3. Amikor a hús és a burgonya is teljesen megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk: az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük. Ezután a tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
  4. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss