Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi nyári töltött káposzta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej káposzta
  • pirospaprika
  • 3 tojás
  • egres (vagy keményszemű fehér szőlő)
  • kapor
  • törött bors
  • ételízesítő
  • citromlé
  • cukor
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A fejeskáposztát leveleire szedjük, és sós vízben kicsit megfőzzük úgy, hogy hajlítható legyen (ne főzzük szét). A maradék káposztát felaprítjuk.

    Zsíron 1 fej finomra vágott vöröshagymát megdinsztelünk, lehúzva a tűzről pirospaprikát szórunk rá. Erre az alapra rakjuk a szelt káposzta felét.

    A töltelékhez a rizst kevés vízben megfőzzük, ha icsit hűlt, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sót, borsot, ételízesítőt, 3 egész tojást. Jól összedolgozzuk, és a már kihűlt káposztalevelekbe töltjük.

    A tölteléket rárakjuk az elkészített alapra, majd befedjük a maradék apró káposztával. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, 1 csokor kaporral, 1 marék egressel vagy szőlővel, pici cukor ral. Lassú tűzön főzzük, kevergetni nem kell.

    A végén kevés citromlével tovább ízesítjük. (Ezzel csak egyet forrjon.) A sózással óvatosan bánjunk, mert a gombócokból is fő ki só. Tálaláskor a gombócok tetejét tejföl lel meglocsoljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin