Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi gulyásleves csipetkével

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • 4 tk pirospaprika
  • 1 kg marhahús
  • bors
  • kömény (őrölt)
  • 1 kg burgonya
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, 0,5 dl vizet, majd a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát, és megpirítjuk.
    2. Felöntjük 6-8 dl vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kevés köménymaggal. zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk. Amikor a hús már puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket, 10 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát, és azzal is 10 percig főzzük.
    3. A tojásból a liszttel és sóval csipetke tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük. Amikor megpuhult a hús és a zöldségek, ellenőrizzük a fűszerezést, majd belefőzzük a csipetkét, és friss kenyérrel tálaljuk.

      Még több gulyás >>> 

      Krumplis receptek >>> 

      Magyaros ételek >>> 

      Levesek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ryan
Csak azt nem értem mitől 'alföldi' !?
bednem
Jó kis leves, télen lakásban nyáron bográcsban. Főzési idő kb. 50 perc.
haszvir
Én is így tanultam, nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin