Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Alföldi gulyásleves csipetkével

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • 4 tk piros paprika
  • 1 kg marhahús
  • bors
  • őrölt köménymag
  • 1 kg burgonya
  • 2 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a kockára vágott húst, és megpirítjuk.
    2. Felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés köménymaggal. zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk, és a fazékba tesszük, amikor a hús már puhulni kezd.
    3. A tojásból a liszttel és sóval csipetke tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük. Amikor megpuhult a hús és a zöldségek, ellenőrizzük a fűszerezést, majd belefőzzük a csipetkét, és friss kenyérrel tálaljuk.

      Még több gulyás >>> 

      Krumplis receptek >>> 

      Magyaros ételek >>> 

      Levesek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

ryan
Csak azt nem értem mitől 'alföldi' !?
bednem
Jó kis leves, télen lakásban nyáron bográcsban. Főzési idő kb. 50 perc.
haszvir
Én is így tanultam, nagyon finom!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes