Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi gulyásleves galuskával

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéstarja (csont nélküli)
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db krumpli
  • 2 db zellerszár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db t. v. paprika

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A húst is megtisztítjuk, és felkockázzuk.
    2. A zsírt feltesszük melegedni, megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, és hozzáadjuk a kockára vágott húst is. Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.
    3. Ezután rátesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2 l vízzel. Beletesszük a t. v. paprikát, a paradicsomot, a zellerszárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
    4. Amíg fő a gulyásleves, elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, hogy lágy galuska tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem megfőtt, egy vágódeszkára borítjuk a galuskatésztát, és egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére és megnőnek, elkészült a gulyásleves.

Megjegyzés

Jó szívvel ajánlom a versenyre ezt az igazi tradicionális alföldi gulyáslevest.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin