Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi gulyásleves egészségesebben

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db TV paprika (1 kisebb darab mag nélkül)
  • 1 db paradicsom paradicsom
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 15 dkg zellergumó
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 50 dkg marhahús ( apró húsnak való húsrész)
  • 1 mk őrölt kömény (elhagyható)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyem gyökér
  • 8 g őrölt piros paprika
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg árpagyöngy

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockára vágott paprikát, és paradicsomot, a zúzott fokhagymával kevés zsiradékon megpirítjuk egy fazékban. Rátesszük a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítjuk. 
    2. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és tovább pirítjuk a hússal. Majd beletesszük az árpagyöngyöt is, sóval, és őrölt köménymaggal ízesítjük és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Úgy csináljuk, mint a pörköltet, rövid lében főzzük és a végén öntjük majd fel levesnek.
    3. Amikor megpuhult a hús, az árpagyöngy és a zeller is hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyem levéllel és felöntjük vízzel és készre főzzük a zöldségeket is.

    ÍGY készítheted el az Alföldi gulyáslevest egészségesebben! >>>

    FASÍRT, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>>  

    KRUMPLIFŐZELÉK, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI >>> 

    Aranygaluska, ahogy Buday készíti >>> 

     

Megjegyzés

Buday Péter receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin