Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi csülökleves

default user icon
8 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csontos füstölt csülök
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

    Előkészítés: A csülköt megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással puhára főzzük. A húst kivesszük, a levet megőrizzük, a csülköt hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és a húst darabokra vágjuk.

    Elkészítés:
    1. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra daraboljuk.
    2. A szalonnát nagyobb lábasba tesszük, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Rászórjuk a burgonyát, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymával és fűszerpaprikával. Összekeverjük, felöntjük egy kevéske csülöklével, és 10 percig főzzük.
    3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt és a csülökhúst, felöntjük fele csülöklé, fele víz keverékével, hogy a húsféléket bőven ellepje. Összeforraljuk, majd a levest friss kenyérrel forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ankata31
Mindent a recdept szerint csináltam,csipetke nélkül,és isteni finom volt! Laktató? Egy értelmes tányérral nem bírtam megenni,annyira laktató volt! És tényleg nagyon finom is! Életem 3. levese,amit megfőztem,és még sosem volt dolgom a konyhában csülökkel! :) Isteni recept! :)
@nettka
Nagyon ízlett, gazdagítva a csipetkével és én tettem bele sárgarépát is :)
OAdry79
Isteni finom lett, és nem utolsó sorban igen laktató. Igaz én tettem bele csipetke tésztát és tejföllel tálaltam (ahogy az előttem szóló is írta). Ajánlom mindenkinek! köszönöm a receptet
A kapros tejfölt elfelejtettem, de a fiam tejföllel ette és azt mondta, hogy talál hozzá.
Ma megcsináltuk bográcsban, egy főzőversenyen, nagyon jó lett. Én azért fölturbóztam egy kicsit, tettem bele gombát, tarhonyát és sokkal több krumplit (9-en ettük, kb 1 kg krumpli volt benne, fél kg gomba, 2 kg csülök). Próbáljátok ki, de legfőképp bográcsban:)))
egrilaci
Ha tennénk bele egy saját kézzel el készített csipetkét akkor lenne igazi,tetejére egy kis kapros- tejfölt tenni hát ez maga a mese
egrilaci
Ha tennénk bele egy saját kézzel el készített csipetkét akkor lenne igazi,tetejére egy kis kapros- tejfölt tenni hát ez maga a mese
muci61
Ez nagyon jónak tűnik ,de majd egy kerti főzés alkalmával fogom kipróbálni ,ott biztosan még finomabb lesz ,mint bent

Hasonló Receptek

Magazin