Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alföldi batyu

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj vagy -tarja
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 4 db csemege uborka
  • 2 db főtt tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket jól kiverjük, sózzuk és borsozzuk, egyik oldalukat kicsit megkenjük olajjal. A gyulai kolbászt olyan 5 centis darabokra, majd hosszában félbe vágjuk, nyolc darabot kapjunk belőle. A csemegeuborkát szintén hosszában félbe, a főtt tojásokat negyedbe vágjuk. A fokhagymagerezdeket fokhagyma préssel pépesítjük.

    A szelet húsokat olajos felükkel felfelé kiterítjük, elosztjuk rajtuk a pépesített fokhagymát. Minden szeletre ráteszünk 1-1 darab kolbászt és uborkát, valamint negyed főtt tojást. Az így megtöltött hússzeleteket batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró olajban hirtelen megsütjük.

    Frissen tálaljuk, köretként gombás vagy kukoricás párolt rizs illik hozzá, és friss zöld salátát is adhatunk mellé.

Megjegyzés

Aki a szárazabb húsokat szereti, annak karajból, a szaftosabb húsok kedvelőinek tarjából készítjük.

Amennyiben több időnk van a készítésre, a töltött hússzeleteket roláddá formázva akár hagyományosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozva, vagy sörtésztába mártva ki is süthetjük, ekkor akár hasábburgonyát, szalmakrumplit vagy rossejbnit is adhatunk mellé.

Nordkapp
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jagoka1984
Nagyszerű a recept! Köszönöm a remek ötletet! :)
Nanasnani
Hali! Egyet fizet, kettőt kap! Ez aztán az akciós recept küldés! Egyébként tetszik, nekem a sörtésztás változat jön be jobban! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin