Albert sütemény

default user icon
11 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 hosszú csomag Albert keksz (ha spórolsz a krémmel, akkor 3 is lehet)
  • A krémhez:
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl feketekávé
  • kis rum

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú tűzön melegítem. Ha felforrt, hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm. Ha kihűlt, összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom, hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, így csíkos lesz.

Megjegyzés

Gyerekek és férfiak között is igazán népszerű sütemény. Ha gyerekeknek készítem, spórolok a kávéval, és nem teszek bele rumot.

A receptet és a fotót Péter Jánosné Gy.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ancsa2935 7 hónappal ezelőtt
Én is megcsináltam és nagyon fini lett!Nekem az elkészítési idő 1 óra volt!Köszi a receptet!
Andrejkovics Katalin 2 évvel ezelőtt
I LOVE ALBERT SÜTI!!! Mindig tuti a siker! Nekem háztartási kekszel nem ízlik annyira! Recepteket kérik,ha ezt csinálom! Imádjuk! Köszi!!!
... 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó ez a süti! viszont a krém fözése közben egy pillanatra sem szabad eljönni! :D
Róth Ágota 5 évvel ezelőtt
Szerintem is nagyon jó kis süti ez! :) Viszont, tudom javasolni, hogy ha valakinek hirtelen jut eszébe és 2-3 órán belül már szeretne enni a sütiből, akkor a kekszeket mártogassa bele tejbe és így nem kell egy estét állnia, mert így gyorsan megpuhul.
Varga Klaudia 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is háztartási kekszből szoktam csinálni, mert sokkal olcsóbb az albert keksznél, viszont ízre ugyan olyan finom. Annak aki először csinálja, még annyit hozzáfűznék a recepthez, hogy jó bőven kell a krémet a kekszek közé tenni,mert különben kicsit száraz lesz. És a kókusz tényleg nagyon jó bele!
Sallainé Mariann 7 évvel ezelőtt
Nagyon jó ez a süti! Mi úgyis szoktuk csinálni, hogy csak sima csokipundinggal kenjük össze a kekszeket. Viszont mi a gurigákat is mindig bekenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk!
Péter Jánosné 9 évvel ezelőtt
Köszi :) ki fogjuk kókusszal is próbálni!
P H 9 évvel ezelőtt
...kategóriájában :) Néha szoktam egy kis kókuszt tenni a krémbe...nem rontja el! :))
P H 9 évvel ezelőtt
Ez a legjobb az összes recept közül, ami itt található! Már régóta kerestem, köszi!!!
Péter Jánosné 10 évvel ezelőtt
Egy éjszakát kell állni hagyni a hűtőben és tökéletesen megpuhul! Majd kipóbálom háztartási kekszből is, köszi a tippet.

Hasonló Receptek

Magazin