Keress receptre vagy hozzávalóra

Albán krémes

default user icon
8 4.6/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 4 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 db tojásfehérje
  • A habhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tésztához a tojássárgáját cukorral és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport és a szódabikarbónát, majd 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
    2. Amíg sül a tészta, fél liter vízben felfőzzük cukrot ésa vaníliás pudingot. A tojásfehérjéket felverjük, és még melegen belekeverjük a pudingot.
    3. Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percre visszatessszük a már kikapcsolt sütőbe.
    4. A habtejszínt a habfixálóval ésa vaníliás cukorral felverünk, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és fogyasztásig a hűtőbetesszük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Vikush 6 évvel ezelőtt
Engem is az erdekelne hogy tortaformaba menjen-e a massza, es ha igen, akkor kb mekkoraba?
babeke 7 évvel ezelőtt
igazán nagyon finom lett :) Köszi a receptet :)
picuka 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett,bár a pudingos rész elbírt volna egy kicsivel több cukrot.
edcsika 7 évvel ezelőtt
Ez valami isteni finom lett!!! Mindenki próbálja ki, megéri. Köszönöm a receptet :)
Renata1990 7 évvel ezelőtt
ez tényleg finom csak én máshogy ismerem az elkészítését!!!
vivuss014 7 évvel ezelőtt
Tortaformában kell sütni ugye? :$ És mekkorában?:D
hencsi75 8 évvel ezelőtt
Hechicera! Bocsi, de csak most olvastm a hozzászólásodat...köszönöm a gratut :) Én pontosan úgy csinálom, ahogyan le van írva és nagyon jó íze van :))) Lehet, hogy már időközben Te is megsütötted?!
Hechicera 8 évvel ezelőtt
szia! gratulálok!! :) vízzel kell megfőzni a pudingot? ez furcsa.. tejjel nem lenne krémesebb? egyébként nagyon tetszik a recept :) sztem nemsokára ki is próbálom :)

Hasonló Receptek

Magazin