Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alaszkai tőkehalfilé baconbe tekerve, zöldfűszerekkel

45 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A tőkehalfilét lemosom, és meghintem az összes fűszerrel mindkét oldalát. A sóból csak nagyon keveset használok, mert a szalonna sós.

Egy sütőtálat kibélelek sütőpapírral, erre helyezem a baconszeleteket, amire a halszeleteket teszem. A halszeletekre citromot teszek, majd behajtom a szalonnát, és betekerem vele a halat. Olívaolajjal meglocsolom belül is és kívül is, majd felszeletelt vöröshagymát szórok köré.

A sütőpapírt visszahajtom, majd előmelegített 200 C fokos sütőben készre sütöm. Ez 20-25 percet vesz igénybe.

Sült burgonyával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss