Keress receptre vagy hozzávalóra

Alaptészta - sósan vagy édesen

default user icon
13 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • cukor (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • tej

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Ha édes tésztát szeretnénk, több cukrot, ha sós tésztát, több sót teszünk bele. Egy napot ajánlatos pihentetni a hűtőben, annál finomabb, minél többet pihen.

    Süthetünk belőle:
    - pogácsát (de sajtot is tehetünk bele)
    - sajtos rudacskákat
    - lekvárral, csokival töltött párnácskákat

Megjegyzés

Azért szeretem ezt a tésztát, mert szinte bármilyen sütit csinálhatok belőle, amit épp megkívánunk. Ha sósat, leginkább pogácsának nagyon finom, ha édeset, akkor lekvárral vagy mogyorókrémmel szoktam megtölteni. Ismerősöm például ebből a tésztából csinálta karácsonykor a bejglit, és nagyon finom volt. És tényleg finomabb a tészta, ha 3-4 napot áll a hűtőben, 30 perc pihentetés után is finom, de pár nap után sokkal finomabb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

cesariel 10 évvel ezelőtt
Köszi várom:-))legalább + látom mi lehetett volna belöle:-)))A babapiskotaval azert jobb mert az egy konnyebb teszta jo "tottyos" lesz mikor átázik:-)))volt olyan is hogy a tejfolbe csak 1 vaniliat tettem semmi cukor.Nagyon finom lett eleg a piskota edessege meg a gyumolcsoke:-))Nagyon jo ha vendeg jon es nincs kedvem sutni. Egyebkent szeretek sutni nagyon, ugy latom Te is:-)) szép hétvégét neked, várom a pogácsámat:-))))
Regggae 10 évvel ezelőtt
Elvileg én kb 2éve kaptam a receptet és eredetileg mindent úgy ír ahogy én leírtam. Lefotóztam a pogit amit sütöttem vmeik nap ebből a receptből, majd valahogy felügyeskedem ide hogy lásd nekem milyen szokott lenni a pogi.:) Én joghurtal még nem próbálatm meg babapiskótával azt a másik receptet, de lehet kipróbálom kedvet kaptam hozzá:)Gyümölcsöt én is szoktam beledobálni ami épp itthon van:))
cesariel 10 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, ezt ismerem csak en babapiskotaval szoktam csinalni,ha van sok gyümölcs pottyantok bele azt is.Már megcsinaltam joghurttal is:-))Tudod ami van itthon abbol:-)))Azon gondolkoztam miert volt zsiros a teszta?? biztosan 25 dkg kell bele?? Szép napot!!!
Regggae 10 évvel ezelőtt
Sajnálom hogy nem jött össze:(( Küldök neked belőle ha én sütök:))))Hátha az kiengesztel:)) Télleg nem tudom mi lehet a baj, mert én meg rendszeresen sütöm és ráadásul még legalább a duplájára is megkel ugyhogy nekem kb 4 tepsi szokott lenni belőle. Amugy egy másik süti amit nem lehet elrontani én azt szoktam még sökszor csinálni itt asszem Titok süti néven van fennt, keksz kell hozzá meg tejföl meg cukor...stb. nézd meg itt fennt nagyon finom és meg nem mondanád elsőre hogy keksz meg tejföl a fő hozzávaló inkább vmi tejszínes túros sütinek lehet mondani ( pedig köze nincs ezekhez). Csináld meg azt ajánlom tényleg nagyon finom és olcsó is és egyszerű is:))))
cesariel 10 évvel ezelőtt
Küldjél nekem:-))))) mivel "pogifüggö" vagyok nagy pofára eses volt:-)))Valaki engeszteljen már ki egy bombasztikus jo sütirecepttel:-)))Kösziiiiiiii
cesariel 10 évvel ezelőtt
Én sem tudom:_((( minden esetre elveszi az ember kedvet, kidobtam majdnem tepsistől,ronda is volt meg ehetetlen:-)))Sokszor tapasztalom, hogy nem adjak meg pontosan a recepteket, de mindeg csak azt csinalom meg amiben biztos vagyok!Ez nem jött össze sebaj majd máskor!!:-))
Regggae 10 évvel ezelőtt
Nem tudom mi lehetett a baj, én már rengetegszer csináltam és a családomban is sokan csinálják és mindig finom. Én pénteken gyúrtam be egy adagravalót és ma délelött sütöttem ki pogácsának és szokás szerint finom volt. Nem tudom mi lehetett a baj!
cesariel 10 évvel ezelőtt
Megcsinaltam!!! kár volt.:-( a pogacsa egy keletlen zsiros cucc lett.Nem kezdo haziasszony vagyok, minden friss vollt, 2 nap huto is volt,,szoval valami nem kerek:-(((((
cesariel 10 évvel ezelőtt
Köszönöm válaszotokat,megcsinalom.
Regggae 10 évvel ezelőtt
lemaradt az előzőből hogy persze felengedés után kell sütni, amit zsuzsa írt teljesen egyetértek, meg is előzött a válaszadással:))

Hasonló Receptek

Magazin