Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Akácmézes stíriai metélt

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg túró
  • 30 dkg liszt (+ deszkára szóráshoz)
  • 8 db tojás
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • 8 dl tejföl
  • 2 db citrom (héja)
  • 5 dkg mazsola
  • akácméz
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tehéntúrót szitán áttörjük, majd összekeverjük a finomliszttel, 4 egész tojással, kevés sóval, cukorral, vaníliás cukorral úgy, hogy tészta állagú legyen.
    2. Pihentetjük, majd lisztezett deszkára helyezzük, kinyújtjuk, vastagabb csíkokra daraboljuk, sós, lobogva forró vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük.
    3. Elkészítjük az édes mártást. A tejfölt 4 tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, mazsolával, ízlés szerinti kristálycukorral, akácmézzel és vaníliás cukorral összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a kifőtt stíriai metélthez. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

    MÉZES DIÓS SZELET>>> 

    MÉZES PUSZEDLI ÚJRAÉRTELMEZVE>>> 

    MÉZES-VAJAS GŐZGOMBÓC>>> 


Megjegyzés

Dr. Németh Béláné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin