Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ajvárleves chilis sajttal

default user icon
1
Ajvárleves chilis sajttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej hagyma
  • ½ padlizsán
  • ½ dl olívaolaj
  • 2 db pritamin paprika
  • 1 dl fehérbor vagy rosé
  • 20 dkg ajvár
  • 6 dl csirke alaplé
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson.

    2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk.

    3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral.

    4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük.

    5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként.

Megjegyzés

Fotó: AS

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

editka53
De mi az az ajvár ??? Különben tetszik a recept !

Hasonló Receptek