Keress receptre vagy hozzávalóra

Ajvárban pácolt pulykanyárs retek-tzatzikivel

Hozzávalók

  • 50 dkg Gallicoop pulykamellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4 púpozott ek ajvár
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • A tzatzikihez:
  • 2 csomó retek
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl görög joghurt

Elkészítés

    1. A pulykamellfilét felkockázzuk, megsózzuk, -borsozzuk. A joghurtot elkeverjük az ajvárral és az olajjal, majd összeforgatjuk a felkockázott hússal.
    2. Legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben. Ezután a kockákat nyársra húzzuk, és a sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
    3. A körethez 
a retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a leveleket megmossuk és apróra vágjuk. Megsózzuk, -borsozzuk, összekeverjük 
a joghurttal és a zúzott fokhagymával. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin