Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik bolti ajvárt vegyük, ha nincs időnk otthon elkészíteni?

Az ajvár a szerbek életében legalább annyira fontos szerepet tölt be, mint a magyaroknál az Erős Pista. Főként húsételek mellé szokták kínálni, de mártogatósnak is jó, és sokféle ételt ízesíthetünk vele. 

Csípős és csemege típusú ajvárok találhatók leginkább a boltokban, értelemszerűen az előbbi kicsit tüzesebb. A heti teszt során ezeket most egy kalap alá vettük, megvettünk mindent, amin megláttuk az ajvár feliratot. Hét különböző termék, melyek vizsgálata során leginkább a paprikás-padlizsános ízt figyeltük. Tisztán és hússal is kóstoltuk őket, hogy minél teljesebb legyen az élmény.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 
Podravka – csípős

Illatában tisztán érezni a paprikát, de például a padlizsánt csak egy-egy pillanatig. Extra pépesre darálták, így különösen könnyen kenhető. Kóstolva a paprikás élmény duplázódik, tisztán megkapjuk az arcunkba. A csípősség annyira nem fickós, picit próbálkozik, de nem nagy kaland. A paradicsom is éledezik, de a nagyúr végig a paprika. Olajossága nincs elbaltázva, pont annyira olajos, amennyire kell.

Adatok: 350 gramm, paprika 76%, padlizsán 12%, paradicsom 2,6%, csípős paprika 1%, 429 Ft

BIZARR CSIPSZEKET TESZTELTÜNK! MELYIK A JOBB, A LÁNGOSOS VAGY A SÜLTCSIRKÉS? >>> 
DoOra

Az illata visszafogott. Ránézésre a felülete kissé matt, ami arra enged következtetni, hogy nincs szétlocsolva olajjal. Kóstolva intenzívebb zöldséges élményt nyújt, mivel a paprika mellett érezhetően megjelenik a hagyma és a paradicsom jellegzetes ízvilága, annak ellenére, hogy a hozzávalók között ezek nem szerepelnek. Fűszeressége tökéletes, mivel a bors szinte minden falatot szolid kontroll alatt tart. Ez annyira nem tisztán paprikás ajvár, kicsit a vegyes zöldséges irányba tolódik.

Adatok: 350 gramm, paprika 83%, padlizsán 5%, 659 Ft

TESZTELTÜK GYEREKKORUNK KEDVENCÉT: EZEK A LEGJOBB SÓS KUKORICA KUKIK! >>> 
Natureta

Illatában a paprika és a padlizsán árnyékában találunk egy füstös beütést. Nem brutálisan heves, de érezni rajta. Az olajjal nem spóroltak, mivel szinte magától elterül a tányéron, ha kiöntjük. Kóstolva a felfoghatatlanul kevés csilipaprikát is megtaláljuk. A padlizsán ízre erősödik, míg a paprika szolidabb lesz. A hagyma annyira nem kapott ebben szerepet, alig érezni.

Adatok: 190 gramm, paprika 80%, padlizsán 6%, chilipaprika por 0,05%, 379 Ft

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 
Chira

Illatra tipikus lecsóalap. Sokadik tüdőzés után azért tisztul a kép, és érezzük, hogy a paprika uralni fogja. Olajjal megborították rendesen, nem kicsit csillog a felszíne, de könnyen is kenhető emiatt. Kóstolva a paprika mellett a hagyma kapja a nagyobb hangsúlyt, míg a padlizsán csak utánuk következik. A fűszeressége nem túl intenzív, inkább csendesebb fajta. A csípősség nem igaz rá, egy kicsit megjelenik, de el is vész azonnal.

Adatok: 350 gramm, paprika 84,5%, padlizsán 8%, napraforgóolaj 3%, cukor 2%, pepperóni paprika 0,25%, 399 Ft

TESZT! MELYIK KONZERV ŐSZIBARACKBEFŐTT AZ, AMELYIKKEL NEM RONTJUK EL A SÜTINKET? >>> 
Vecon

Az illata vegyes. A paprika mellett érezni egészen sok hagymát, és ami még inkább érdekes, hogy savanykásnak is hat. Kóstolva marad a picit arcrángató beütés, ami nem feltétlen kellemes a sokadik falat után. A paprika íze korrekt, a padlizsán sehol nincs, de van hagyma. Csípőssége egy csöppnyi van, de ennek sokszorosát is elbírja még a legérzékenyebb szűzszáj is.

Adatok: 550 gramm, paprika 84%, padlizsán 7,3%, olaj 4%, cukor 2%, só 1%, fokhagyma 0,5%, fefferoni 1%, ecetsav 0,2%, 769 Ft

A LEGDRÁGÁBB VOLT A LEGPOCSÉKABB! HAMBURGEREKET KÓSTOLTUNK A SZIGETEN >>> 
Balance Food

A színe alapján kilóg a sorból, mivel egészen sötét árnyalatot kapott, közel nem olyan élénk, mint a többi példány. Az illata elsőre megzavarta a csapatot, mert inkább BBQ-szószra hajaz, mint paprikakrémre. Szorosan ott van a paprika mellett a paradicsom, ami kicsit megtévesztő. Kóstolva picit erős, ami idővel még fokozódik is. A paradicsom íze minden falatnál jelen van, és kissé hatástalanítja a paprika egyeduralmát. A padlizsán beköszönő elem ebben csupán, alig érezni az ízét. A hagyma nagyon csendes és visszafogott, azaz randira tökéletes.

Adatok: 300 gramm, nincs %-os részletezés, 515 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>> 
Podravka – kockás

A legtöbb bolt polcán a Podravka duplán szerepel az ajvár keresőszó alatt. Ennek a köntöse kicsit más, a kupakja például a piros-fehér kockás abroszt hivatott megidézni. Az összetevőit elnézve látjuk, hogy teljesen különbözik a két receptúra. Az illatában a paprika mellett csak egy kis padlizsánt találunk. Kóstolva kiderül, hogy ez tényleg erős. Sokkal jobban alánk fűt, mint bármelyik másik termék a mezőnyből. A csípősség uralja, aminek annyi hátránya van, hogy csak a paprikát érezzük és tüzet. Állagra kellően krémes és könnyen kezelhető.

Adatok: 350 gramm, paprika 82%, padlizsán 7%, csípős paprika 2%, 899 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Ítélet

Kiütéssel győzött a Podravka. Mind a csípős, mind a kicsit csípős szekcióban nyert. Közvetlen mögöttük a Natureta végzett, melynek speciális képessége, hogy az íze erőteljesen fokozódik, ahogy többet lapátolunk befelé.

Az egyetlen tékozló fiú a mezőnyben a Balance Food és az ő nagyon paradicsomos ajvárja. Nem rossz, de tényleg a BBQ irányába mozdul, ami összezavarja az embert.

Igazi bukás ezen a héten nincs, a Vecon utolsó helye azzal magyarázható, hogy a savanykás ízvilág nem feltétlenül mindenki kedvence. Cserébe viszont egy féltalicskányi hagymát ad, ami sokaknak imponálhat.

Toplista:

1. Podravka kockás
2. Podravka
3. Natureta
4. DoOra
5. Balance Food
6. Chira
7. Vecon 

Ajvár egyszerűen >>> 
Csevap ajvárral >>> 
Könnyed ajvár >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss