Keress receptre vagy hozzávalóra

Ajvár egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 2 db kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre olívaolaj
  • 1 tk ecet vagy citromlé
  • 1 tk só
  • bors

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, és szárazra töröljük. A padlizsánt megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük. A már sülő padlizsán mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, a paradicsomot és az alufóliába csomagolt fokhagymát, és 20-25 perc alatt megsütjük.
    2. A sült paprikát langyosra hűtjük, eltávolítjuk a fekete héját és kicsumázzuk. A húsát aprítógépbe tesszük és belekanalazzuk a padlizsán belsejét, a paradicsomot és a fokhagymát. Darabosra aprítjuk, majd egy tálba öntve hozzákeverjük az olívaolajat és az ecetet vagy a citromlét. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítósra kenve vagy csevapcsicsa mellé tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek