Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ajvár egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és szárazra töröljük. A padlizsánt megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük. A már sülő padlizsán mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, a paradicsomot és az alufóliába csomagolt fokhagymát, és 20-25 perc alatt megsütjük.
  2. A sült paprikát langyosra hűtjük, eltávolítjuk a fekete héját és kicsumázzuk. A húsát aprítógépbe tesszük és belekanalazzuk a padlizsán belsejét, a paradicsomot és a fokhagymát. Darabosra aprítjuk, majd egy tálba öntve hozzákeverjük az olívaolajat és az ecetet vagy a citromlét. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítósra kenve vagy csevapcsicsa mellé tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss