Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, mélyen bekockázom, majd sütőpapíros sütőlapra borítom vágással lefelé, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Közben az olajon üvegesre párolom a karikára vágott újhagymát és a centisre vágott szárzellert, majd az apróra kockázott paradicsomokat, a fűszereket, a mazsolát és a kapribogyót is hozzáadom. Ha kell, picit vizet aláöntve párolom.

Az időközben megsült padlizsánok belét kikanalazom, falatokra vágom, majd a raguhoz adom, összeforgatom.

A padlizsánhéjakba töltöm a ragut, és a még forró sütőben 10 perc alatt összesütöm.

Csillagánissal párolt rizzsel a legfinomabb, de sima rizs vagy bulgur is tökéletes köret hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss