Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, mélyen bekockázom, majd sütőpapíros sütőlapra borítom vágással lefelé, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Közben az olajon üvegesre párolom a karikára vágott újhagymát és a centisre vágott szárzellert, majd az apróra kockázott paradicsomokat, a fűszereket, a mazsolát és a kapribogyót is hozzáadom. Ha kell, picit vizet aláöntve párolom.
Az időközben megsült padlizsánok belét kikanalazom, falatokra vágom, majd a raguhoz adom, összeforgatom.
A padlizsánhéjakba töltöm a ragut, és a még forró sütőben 10 perc alatt összesütöm.
Csillagánissal párolt rizzsel a legfinomabb, de sima rizs vagy bulgur is tökéletes köret hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre