Keress receptre vagy hozzávalóra

Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 feszes padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál cukor
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 bő marék mazsola
  • 3 teáskanál kapribogyó

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, mélyen bekockázom, majd sütőpapíros sütőlapra borítom vágással lefelé, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

    Közben az olajon üvegesre párolom a karikára vágott újhagymát és a centisre vágott szárzellert, majd az apróra kockázott paradicsomokat, a fűszereket, a mazsolát és a kapribogyót is hozzáadom. Ha kell, picit vizet aláöntve párolom.

    Az időközben megsült padlizsánok belét kikanalazom, falatokra vágom, majd a raguhoz adom, összeforgatom.

    A padlizsánhéjakba töltöm a ragut, és a még forró sütőben 10 perc alatt összesütöm.

    Csillagánissal párolt rizzsel a legfinomabb, de sima rizs vagy bulgur is tökéletes köret hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin