Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legjobb program advent 1. hétvégéjén: a karácsonyi vásároktól a disznótorosig

Advent első hétvégéjén mennyei ízekkel kényeztetnek a karácsonyi vásárok, de hurka-, újbor- és sajtfesztivál is vár!

6. Adventi Ünnep – környezettudatos vásár a Bazilikánál

November 25-étől január 2-áig esténként lélegzetelállító fényfestést kap a Bazilika. Ide menj, ha ügyelsz az ökolábnyomodra, mert a téren több mint egymillió energiatakarékos LED izzó csillog, az ingyenesen használható műanyag koripálya pedig nem fogyaszt energiát a hűtésre. A rendezvény egész területén az eddigieknél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeztek ki, és minden ételt-italt lebomló anyagokban szervíroznak. A hagyományos vásári ételeket éppúgy megtalálhatod, mint a forró italokat, a street food utcán pedig világ körüli ízutazásra indulhatsz. Az ételallergiával küzdő gasztrokalandoroknak mentes finomságokat kínál szinte minden kiállító.

Részletek >>>

Ötcsillagos karácsonyi vásár a Gresham Palotában

November 25. és december 24. között a Four Seasons Hotel Gresham Palace harmadik alkalommal rendez saját karácsonyi vásárt, amelyet a nyüzsgő Zrínyi utca felől tudsz megközelíteni. A szálloda kreatív csapata a téli erdő letisztult, álomszerű világát idézte meg erre az alkalomra az épület szívében található Zrínyi Passage-on. Minőségi ajándékokat vásárolhatsz hazai kézművesek és nemzetközi márkák termékeinek választékából, továbbá megkóstolhatod a Vitéz Kürtős kalácsát és a Kollázs Brasserie & Bar magyar kulináris különlegességeit. Tudtad, hogy az éttermet 2016-ban European Hotel Design Awards Interior Design díjjal tüntették ki és december 4-ére asztalt foglalt itt Joulopukki, az igazi finn Mikulás?

Részletek >>>>  

Advent Óbudán kisvárosi hangulatban

Szombaton 17 órakor felgyulladnak az ünnepi fények, majd december 23-áig a Fő tér és a Szentlélek tér lesz a műsoros adventi rendezvények központi helyszíne. A Gasztrosétányon sült gesztenyét, kürtőskalácsot, disznótoros termékeket, kolbászféléket, forraltbor- és puncskülönlegességeket, pálinkákat és forró italokat kínálnak, ezenkívül kézművescsokoládé-ház, sajtműhely és látványkonyhák sora várja a közönséget. A hagyományos kínálatból nem maradhatnak ki a sült halak, halászlék, vadpörköltek, bográcsban készült levesek, adventi sütemények, valamint a vegetáriánus ételek sem. Óbudai lakosként ingyen dolgozhatod le a kalóriákat a Fő téri és a Csobánka téri jégpályákon!

Részletek >>> 

Adventi vásár Szentendrén

November 26-ától vízkeresztig fényekbe öltözve, iparművészeti, kézműves és helyi termékek kínálatával várja a szentendreieket és az idelátogató turistákat a Dumtsa Jenő utca. Az ünnepi hangulatú sétálóutca kiváló ajándéklelőhely és remek helyszín jóízű beszélgetésekhez is. Forralt borról a Gregorian Pince, gyümölcsborról az Epermester Pincészet, hideg-meleg innivalókról a Lemonbar gondoskodik. Ne hagyd ki a Székely Bolt forralt Barna Csíki Sörét! A Szamos Cukrászda forró csokival, teával és punccsal, bejglivel és szaloncukorral készül. Papírtölcsérből fogyasztható snackről a Twist & Chips, kenyérlángosról a Szittya Pita gondoskodik. Fajsúlyosabb ételekre ülj be a Művész Étterembe, ahol hurka-kolbászt, csülköt és töltött káposztát is rendelhetsz.

Részletek >>>

Ízek és illatok a gödöllői Pálmaház Herbáriumban

Vasárnap estig dekoratőrök és virágkötők segítségével ingyenes workshopon készíthetsz a saját ízlésednek megfelelő adventi koszorút a Királyi Kastély helyreállított Pálmaházában. Az ünnepi szezonra karácsonyi bemutatóteremmé átalakult Herbáriumban egészen december 24-éig interaktív és családi programokon vehetsz részt, amelyeken a színek és formák mellett az illatok és ízek is megjelennek. Különböző stílusban feldíszített fenyőfákon tanulmányozhatod az idei trendet, beszerezheted a divatos kiegészítőket az otthoni dekorációhoz, továbbá széles kínálatból vásárolhatsz gasztroajándékokat: adalékanyag-, tartósítószer- és színezékmentes kézműves édességeket, valamint mézeket, lekvárokat, szörpöket, teákat, kávékat és fűszerkeverékeket.

Részletek >>>  

13. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál Budapesten

November 26–27. között a városligeti Vajdahunyadvárban a Három Tenor és az In Vino együttes szolgáltat méltó zenei kíséretet a Kárpát-medence – kiemelten az Etyek-Budai borvidék, a Junibor Egyesület és Zala megye – termelőinek kiváló újborai, illetve sajtjai mellé. A belépőjegy magában foglalja a kóstolásokat, továbbá a Magyar Mezőgazdasági Múzeum tárlatára is érvényes. Falatozz és ürítsd szorgalmasan az ajándékba kapott kóstolópoharat, hogy szavazni tudj a legjobb sajtnak és újbornak járó közönségdíjra!

Részletek >>>

10. Szennai Hurkafesztivál

Szombaton jó időben, rossz időben egyaránt érdemes a festői Zselicség szívében fekvő település felé venned az irányt, mert megmérkőznek a legügyesebb böllérek, valamint a legfinomabb hurkák és disznótoros ételek készítői. Gusztusod szerint kóstolgathatsz a versengő töltőcsapatok hagyományos és különleges ízű hurkáiból, a főzőverseny résztvevőinek disznótoros finomságaiból, valamint a kitelepülő kifőzdék és sütödék ételeiből. Innivalóról a borosgazdák gondoskodnak.

Részletek >>> 

AZ ADVENTI VÁSÁRON TÚL: EGYÜNK SACHER TORTÁT ÉS ROPPANÓS VIRSLIT IS BÉCSBEN >>> 

ADVENTI VÁSÁROK, AVAGY HANGULATGYŰJTŐ KIRUCCANÁSOK >>>

Még több izgalmas programot találsz itt >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss