Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Agyagtálban sült hús gazdagon

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az agyagtálat 20 percig vízben áztatjuk. Az alját kibéleljük szalonnaszeletekkel (ez el is maradhat).

Kb. 1 kg megtisztított krumplit karikára vágunk, összevágjuk a sárgarépát, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnára a krumplit, a borsót és a sárgarépát felváltva rakjuk. A hagymát rászórjuk. Soronként lehet ízesíteni. A fűszerezett, sózott húst a végén rárakjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal.

Kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús teteje piros, megfordítjuk, és azt is pirosra sütjük.

Egy almát cikkekre vágva a húsra teszünk a vége felé, így sütjük készre, nagyon finom, ízletes lesz tőle.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss