Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Agyagtálban sült hús gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • szalonna
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg cukorborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 70 dkg szeletekre vágott hús
  • 1 hámozott alma
  • bors
  • oregáno
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: Az agyagtálat 20 percig vízben áztatjuk. Az alját kibéleljük szalonnaszeletekkel (ez el is maradhat).

    Kb. 1 kg megtisztított krumplit karikára vágunk, összevágjuk a sárgarépát, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnára a krumplit, a borsót és a sárgarépát felváltva rakjuk. A hagymát rászórjuk. Soronként lehet ízesíteni. A fűszerezett, sózott húst a végén rárakjuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal.

    Kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús teteje piros, megfordítjuk, és azt is pirosra sütjük.

    Egy almát cikkekre vágva a húsra teszünk a vége felé, így sütjük készre, nagyon finom, ízletes lesz tőle.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin