Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ági tésztája

default user icon
2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb pulyka alsócomb
  • kb. 80 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg durum fodros nagykocka tészta
  • 20 dkg szeletelt trappista sajt
  • tengeri só
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • görög fűszerkeverék
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykacombokat sós vízben felteszem főzni, kifőzöm a tésztát. Kevés olaj on megdinsztelem a fokhagymát, ráteszem a feldarabolt kelkáposztát, öntök rá 2 merőkanál pulyka főzőlevet. Kb. 20 percig főzöm, lezárom. Kb 1 óra alatt kész a pulykacomb, kicsontozom. A pulyka főzőlevével besamel mártást készítek, ha kész, ebbe teszem a görög fűszerkeveréket. Egy tepsit halványan kiolaj ozok, ebbe egy réteg főtt tészta, rá a csontozott pulykahús kerül, beterítem a kelkáposztával. Ráöntöm a besamel felével, majd tésztát teszek rá, leöntöm a maradék besamellel. Ráteszem a szeletelt sajtokat. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 25 percig sütöm, a láng elzárása után 30 percet a sütőben hagyom, majd szeletelem. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin