Afrikai harcsapörkölt

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg filézett, majd kockázott afrikai harcsa
  • 2 fej hagyma
  • 2 duci fej fokhagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 1 paprika
  • 7,5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • kb. 0,3 dl félédes vörösbor (el is hagyható)
  • bors
  • paprika

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul. Ezután hozzáadjuk a halat, átforgatjuk, és amikor kicsit kifehéredik, hozzáöntjük a bort és annyi vizet, hogy szinte ellepje a halat. Fedő nélkül főzzük tovább, nagyon óvatosan kevergetve. Mikor már majdnem teljesen megpuhult a hal, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, készre főzzük. Legvégül kóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük, kivesszük a babérleveleket, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Mi a legjobban az alaposan áttört krumplipürét szeretjük vele, de ez ízlés dolga.

Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a jó szaftos, de nem zsírban tocsogó pörköltöt. Szálkamentes, gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Andrejkovics Katalin 2 évvel ezelőtt
Az egyetlen harcsapörkölt EDDIG,ami ízlik! :) Nagyon finom,és én nem raktam bele bort,mert nem szeretem az ételben,én egy nagyon ici-pici vizert raktam bele helyette,de tényleg csak 1-2 kortynyit! Isteni lett!
Szende Márta 5 évvel ezelőtt
Fiam soha nem volt hajlandó halat enni. E recept alaján készült pörköltet viszont imádja. Köszönet érte! Márta

Hasonló Receptek

Magazin