Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Afrikai harcsapaprikás túrós csuszával

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A harcsát nagyobb darabokra vágjuk, majd besózzuk. A hagymát kockára vágjuk, aztán világosra pirítjuk a zsíron. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, és ezt addig ismételjük, amíg hagyma krémesre fő. Erre azért van szükség, mert a hal szétfőne, ha a hagymával együtt párolódna.
  2. Amikor a hagyma már puha, hozzáadjuk a haldarabokat, ha kell még sózzuk, és egy kevés borsot is teszünk rá. Így pároljuk nagyjából 15 percig, aztán összeforraljuk a tejföllel.
  3. A csuszához először kisütjük a kockára vágott húsos füstölt szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük. Ezután kifőzzük a tésztát, utána rászedjük a szalonna zsírjára, rászórjuk a túrót, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, majd a sütőben jól összemelegítjük.
  4. Tálaláskor a harcsapaprikást a túrós csuszára szedjük, amit megszórunk a kisült szalonnapörccel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss