Elkészítés: A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre.
Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre