Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyával töltött diótorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg búzadara
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg áfonyalekvár
  • 7 tojás
  • 6 dkg dióbél
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 2 evőkanál rum
  • fél mokkáskanál szalalkáli
  • 2 dkg kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, hozzáadjuk az apróra vágott narancshéjat és a szalalkálit. A masszát kétfelé osztjuk.

    Az egyik részbe belekeverjük a kakaót, rumot, a búzadara felét és a kemény habbá vert tojásfehérje felét.

    A másik részhez adjuk a darált diót, a maradék tojáshabot és a grízt.

    A kétféle masszát váltakozva belerétegezzük egy kerek tortaformába, és forró sütőben közepes tűznél kisütjük.

    Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük az áfonyalekvárral.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin