Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyaszörp és áfonyalekvár

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg áfonya
  • 1,2 kg nádcukor
  • pektin
  • borkősav

Elkészítés

    Elkészítés: Az áfonyát megmosom, és annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, felrakom főni. Egy krumplinyomóval nekiesek, és összetördelem közben. 5 perc forralás után átszűröm. Mivel lekvárt is akarok csinálni belőle, nem passzírozom át, csak finoman.

    A püré 90 dkg lett, amihez 30 dkg cukrot raktam, és visszaraktam főni, miután felforrt, beletettem a pektint, egy kis cukorral elkevertem, 5 percig forraltam, és mehet üvegekbe.

    Az áfonyalé 1,4 liter lett, ehhez hozzátettem 1 kg cukrot, és összeforraltam, belekevertem 1 gr borkősavat, és kész is a szörp.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin