Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-vörösboros hústekercs almás krumplipürével

default user icon
9 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb 1,5 kg karaj egyben (csont nélkül)
  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 5 dl vörösbor
  • bors
  • 5 dl tejszín
  • 1 alma
  • 2,5 kg krumpli
  • vaj
  • pici olaj
  • szerecsendió (őrölt)
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: Az áfonyát lassú tűzön kb. 10 percig főzöd a borban, majd leveszed, hagyod kihűlni, majd leszűröd. A bort félreteszed. A karajt kinyitod, hogy egyetlen hatalmas szeletet kapj, majd kiklopfolod jó vékonyra. Tegyél az asztalra egy jó nagy nylont (fontos), ami nagyobb a húsnál, és erre tedd rá a húst. Sózod, borsozod, és megkened egy kicsit olaj jal. Ráreszeled a sajtot, utána rászórod egyenletesen a vörösáfonyát. A nylon segítségével jó szorosan feltekered, és kétszer becsavarod alufóliába úgy, hogy a második fólia fent záródjon össze (így nem folyik ki a leve). Beteszed tepsibe, és mehet a sütőbe. Nem kell neki sok, kb. 1 órácska. A félretett bort felteszed forrni, és amikor kezd sűrűsödni, felöntöd tejszínnel (ízlés szerint). Ez csak egy kis szósz lesz rá.

    A köret hagyományos krumplipüré lesz kis változtatással. Amikor felkockáztad a krumplit, belekockázod az almát, és így főzöd meg. Leöntöd a vizet, vajjal összetöröd, és nem tejjel, hanem tejszínnel készíted. Mehet bele egy kis ételízesítő, szerecsendió (finoman).

    Ha a hús kész, kicsit hagyod hűlni, szeletekre vágod, ráöntöd a szószt (ami egy kicsit híg, de az íze a lényeg), és kész!!! Jóétvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

aliceT
Megcsináltam a szilvás verzióját is. Sajnos nem érdemes vele próbálkozni, közel sem olyan finom mint az áfonyás verzió.
Capcarapp
Boldog szülinapot az Ünnepeltnek! Örülök, hogy ízlett a husi!
keresztespok
Köszönöm szépen a válaszodat. Megsütöttem a húst a fiam szülinapjára. Nagyon jó lett! (Nekem amúgy is gyengém az édes-gyümölcsös hús.)
Capcarapp
Hát konkrétan fokot nem tudok mondani, ezer éves gázsütőm van, abban közepes lángon készítettem el.
keresztespok
Segítség!!! Valaki mondja meg, hány fokon kell sütni ezt a húst! Köszi!
Capcarapp
Kedves Csöpimama! Megtiszteltetés számomra, hogy a receptemet a születésnapodra készítetted el!!!
Capcarapp
Örülök, hogy tetszik a recept!!!! Eredetileg több áfonyával küldtem be a receptet, így jelent meg. Én két zacskó vörösáfonyát szoktam felhasználni az elkészítéshez. Hidegtálhoz is felhasználom, este megsütöm, egész éjjel a hűtőben hagyom egyben, és reggel szeletelem fel hidegen, akkor sikerül akár fél centis szeleteket is vágni belőle.
zsemlezsanett
Ma készítettem el a családnak és egészen odáig voltak érte. Ahogy az előttem szóló, utóbb bedobtam még egy kicsit alufólia nélkül, sajttal megszórva, a sütőbe. Bár izgultam, hogy elég legyen az áfonya, mert meglepően gyorsan apadt a tálban lévő adag, miután megszívta magát vörösborral. :)
csopimama
Nagyon köszönöm ezt a finom áfonyás-vörösboros receptet , nagyon jól sikerült a születésnapomon ezt készítettem. Külön öröm számomra, hogy tökéletesen megmaradt a karajban a töltelék.Amikor egy óra után kivettem sütőböl még tíz percig sütöttem fólia nélkül is.Gyönyörű piros lett.Ize is tökéletes! Üdv.Csöpimama

Hasonló Receptek

Magazin